Change language: de  nl

Kunst in Katwijk

Kunst in Katwijk

Posted by Alexandra in Nieuws 14 Jul 2015

logo kunst in katwijk - wit met witruimte.ashxVan juli tot en met november 2015 vindt Kunst in Katwijk plaats: een cultureel programma dat Katwijk als kunstenaarsdorp onder de aandacht brengt. Tal van activiteiten worden georganiseerd.


Van het verleden…

Al vanaf de zeventiende eeuw bezoeken kunstenaars Katwijk om licht, strand en zee te bestuderen en op doek vast te leggen. Het was in de tweede helft van de 19e eeuw dat in Katwijk een kunstenaarskolonie ontstond. Kunstenaars uit binnen- en buitenland, veelal bewonderaars en navolgers van de Haagse School, schilderden er ‘en plein air’, ofwel ‘in de buitenlucht’. Katwijkse klederdracht, bomschuiten en de visafslag op het strand waren een geliefd onderwerp op het doek.


… naar het heden

Jarenlang was het bestaan van de kunstenaarskolonie een goed bewaard geheim. De activiteiten van Stichting Kunstvereeniging Katwijk getuigen nu van de terugkomst van een nieuwe generatie kunstenaars die bij voorkeur in de buitenlucht schilderen. Het Katwijks Museum geeft door middel van tentoonstellingen en publicaties bekendheid aan het thema. Een hedendaags kunstenaarsdorp is in opkomst.

Meer info

Post a comment