Change language: de gb

Het vissersdorp Katwijk is een leuk dorp met een heerlijk strand, een uitgestrekte boulevard en een gezellig centrum. Het is centraal gelegen in de Randstad, op korte afstand van de populaire steden Leiden, Den Haag en Amsterdam. De beroemde Keukenhof in Lisse is slechts 14 km verderop.

De naam ‘Catwijck’ duikt voor het eerst op in de archieven in 1231, de naam vermoedelijk omdat de Germaanse stam ‘de Chatten’ hier leefde. De ligging aan de monding van de Rijn heeft gezorgd dat Katwijk door de geschiedenis heen altijd een strategische plaats is geweest; hier liep de grens (‘Limes’) van het Romeinse rijk, veel later liep over het strand de ‘Atlantikwall’ in de tweede wereldoorlog.

Veel sporen van de lange geschiedenis zijn nog te zien, maar ook voor andere activiteiten in de regio is Katwijk een prima uitvalsbasis. Een bezoek aan de bollenvelden of de musical ‘Soldaat van Oranje’  of een strandwandeling naar Scheveningen en Noordwijk. Of ga een dagje naar Leiden (met de stoomtrein), Den Haag of Amsterdam.

Activiteiten

Het gehele jaar valt er iets te beleven in Katwijk. Bekijk hier de huidige activiteitenagenda, of klik hier voor alle evenementen.